sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Herkkubuffet

Nyt häämme on vietetty, mutta jatkan postailuja häistä aihe kerrallaan. Aluksi ajattelin ottaa aiheeksi herkkubuffetin. Perinteiset vieraslahjat karkin muodossa on jo useita vuosia korvattu karkkibuffetilla ja nyt tuntuu, että tarjolla alkaa olla karkin lisäksi myös muita herkkuja: sipsejä, popcornia, pähkinöitä, hedelmiä tai ihan mitä vain. Minä itse olen suuri sipsien ystävä ja olen tehnyt myös miehestänikin sellaisen joten oli selvää, että meille tulee herkkubuffetiin sipsejä! Päätimmekin koostaa meidän herkkubuffetin sipseistä ja karkeista.

Valikoimme sipsitarjouksen perusteella estrellan sipseistä kolme suosikkiamme: Sourcream & Ranch, Seasalt & Butter ja Manhattan & Sourcream. Jokaista sipsilaatua ostimme 6 pussia joten sipsiä oli yhteensä 4,8kg mikä kustansi 35,82€. Karkkeja meille tuli viittä eri laatua. Nämä valikoituivat värin ja maun perustella. Karkimäärien nyrkkisäännöksi olen kuullut, että 100g per vieras, mutta me ostettiin varoiksi enemmän. Ostimme karkkia yhteensä 9,7kg, mikä maksoi 54€. Ostimme karkit ihan citymarketin ja prisman irtokarkkivalikoimasta hääviikolla ja laitoimme ne tiiviisiin kannellisiin rasioihin, jotta pysyivät pehmeinä.

Herkkubuffan astiat ja viirinauha hankittiin ikeasta. Näille hintaa tuli 28€ ja herkkukipot, mihin ihmiset saivat herkkuja ottaa, ostettiin tokmannista (72 herkkukippoa 13,5€). Ensin tilasin herkkukipot netistä, kun en mistään löytänyt violetteja, mutta tilatut herkkukipot olivat itse koottavia ja hieman turhan pieniä. Siksi päätin ostaa uudet, vaikka eivät sitten violetteja olleetkaan.


Herkkubuffasta ei ole kuvaa, kun sipsit paikalla, mutta jotain kumminkin
http://valokuvaajanne.fi/
http://valokuvaajanne.fi/

Herkkubuffetin lisäksi meillä oli myös kakkubuffet. Hääkakku tilattiin kaason tutulta, joka oli vasta valmistunut kondiittoriksi. Hääkakun lisäksi kaasot ja morsiusneidot sekä sulhasen isä tekivät tarjottavaa kakkupöytään. Kakkubuffettiin tuli mokkapaloja, porkkanakakkua ja juustokakkua, jotka oli valmiiksi leikattu pieniksi "suupaloiksi", jotta ihmiset pystyivät ottamaan useampaa herkkua. Näiden lisäksi oli itse tehtyjä suklaakeksejä sekä herkullisia toffee-sydämiä, joita kaasoni minulle myös pienenä aina teki.

http://valokuvaajanne.fi/

http://valokuvaajanne.fi/


Häissämme oli niin paljon syötävää, että herkkubuffet jäi kyllä melko vähälle käytölle :D Meiltä jäi yli 10 sipsipussia ja paaaaljon karkkia (en punninnut), mutta toisaalta parempi liikaa kuin liian vähän! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti